sábado, 24 de octubre de 2009

INICI

En l’àmbit de les relacions, la interculturalitat és una relació d’harmonia entre les cultures; o dit d’una altre manera: una relació d’intercanvi positiu i de convivència social entre actors culturalment diferenciats. Així doncs, la societat multicultural implica el contacte entre grups diferents, contactes força condicionats per les percepcions intergrupals. Aquestes percepcions estan basades freqüentment en prejudicis socials o ètnics que es tradueixen en actituds negatives. Les aportacions dels fonaments teòrics i en especial de la psicologia social sobre el prejudici i el canvi actitudinal han estat la base per al desenvolupament de diverses teories destinades a la modificació dels prejudicis, especialment des de l’educació multicultural i/o intercultural.

En aquest marc, el meu principal interès al participar en aquesta assignatura és aprofundir en conceptes relacionats amb el tractament de la diversitat cultural, tant a nivell teòric i pràctic, com a nivell intern en relació al meu comportament social des del meu lloc de treball. Per tant, m’agradaria compartir: coneixements de la relació que es tenen amb la pròpia cultura; tanmateix analitzar els tòpics cap a la pròpia cultura i també cap a les altres cultures; i dialogar sobre experiències de convivència i respecte per la diversitat cultural, creixement personal com a presa de consciència d’una relació cap a una altre cultura i en general treballs de convivència en grups multiculturals.

Respecte al blog, tot i que entén que constitueix una eina útil d’informació i comunicació, en el marc de les grans xarxes socials, crec que hauria de ser una opció lliure. No obstant, el desenvolupar-lo com un objectiu de l’assignatura ens permetrà compartir entre els companys opinions i experiències en l’àmbit de la convivència social en contextos multiculturals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario