domingo, 6 de diciembre de 2009

Avaluació de recursos: Valoració Webquest "Cambia de Careta"

La webquest "Cambia de Careta" http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3334&id_pagina=1 ha estat elaborada per Jennifer Girao, Geny Saavedra, Miereia Bou, tenint com a base temàtica de l’educació en valors, abordat des dels temes transversals esencials per a la formació integral. L’activitat està adreçada als alumnes de 14 als 16 any i està pensada per a treballar en grup, des d’un enfocament intercultural i reformador per a la pràctica educativa, facilitant els processos d’interacció i intercanvi culturals.
Amb l’elaboració del material i el seu ús pretenem promoure l’educació intercultural, entenent-la tal com la denomina Aguado, 1991, (p. 90), com una tendència reformadora en la pràctica educativa i variada en les seves metes, amb la que s’intenta respondre a la diversitat provocada per la confrontació i convivència de diferents grups ètnics i culturals en els arrels d’una societat donada.
Aquesta activitat didàctica que pot incidir especialment en habilitats de caràcter intercultural i entre les avantatges del seu ús es pot considerar les següents:
· Facilita i promou el treball autònom dels estudiantes a través de nous models d’ensenyament, centrats en el desenvolupament de noves estratègies didàctic - metodològiques basats en el treball col·laboratiu i d’investigació.
· Contempla la realització de diferents tipus d’activitats grupals, tenint com suport l’entorn virtual d’aprenentatge, on se’ls invita als alumnes a desenvolupar habilitats socials pràctiques i conductes i actituds constructives.
· Facilita el seguiment de les activitats formatives tant individuals com grupals dels estudiants; tanmateix l’ organització i gestió del seu propi procés d’aprenentatge.
· Facilita una participació més activa de part de l’alumnat i una major capacitat d’interacció entre els usuaris a través de la qual s’aconsegueix establir noves formes de relació social que mitjançant el treball col·laboratiu poden afavorir l’aprenentatge.
· Contribueix a afavorir el treball autònom de l’estudiant mitjançant el foment d’activitats col·laboratives d’investigació.

1 comentario:

  1. La WEBQUEST “CAMBIA DE CARETA”, material didàctic adreçat als alumnes del segon cicle de secundaria. Alumnes des de 14 fins a 16 anys d’edat. És un treball pensat per a treballar en grup, d’aquesta manera, a més a més de poder ampliar els seus coneixements, fomentem el treball cooperatiu.
    L’adreça de Material Webquest és la següent:
    http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.

    ResponderEliminar